NORDISKA TRÄDGÅRDAR

Den ledande trädgårdsmässan i Norden

 

Trädgårdsmässan, Nordiska Trädgårdar, är den största och populäraste trädgårdsmässan i Norden. Här finns inspirationsutställningar och seminarier med experter, trädgårdsprofiler och inspiratörer. Som besökare kan du handla allt till trädgården, balkongen, kolonilotten och utemiljön och få med dig hem den rådgivning du behöver.

Trädgårdsmässan arrangeras i samarbete med FOR, FritidsOdlingens Riksorganisation.

Handla växter, fröer, knölar, trädgårdsinredning, och mycket mer från mer än 250 utsällare. Delta på workshops med Blomlabbet, lyssna på föredrag och lär dig massor om trädgård och odling. Få tips och råd kring just det du undrar över och vill lära dig mer om. Checka in dina växter i pryl- och plantgarderoben och ta en fika för att vila benen. Träffa likasinnade odlings- och trädgårdsintresserade. Alla är välkomna, oavsett om du är nybörjare eller inbiten entusiast!

Dag 1: Stockholm

Med start i Örnsköldsvik (Långviksmon) kör vi ner mot Stockholm med påstigningar längs E4. Vi stannar och fikar på Hotell Höga Kusten och äter lunch på Hakkegård.

När vi kommit fram till Stockholm checkar vi in på hotellet. Här finns möjligheten att själv ta tunnelbanan ut till mässan i Älvsjö.


Dag 2: Stockholm

På morgonen kan ni i lugn och ro gå ner och njuta av frukostbuffen.

9.30 kör vi fram bussen utanför hotellet och kör er som vill ut till Trädgårdsmässan i Älvsjö. Biljetter till mässan köper ni på bussen. 

För de som tycker att de sett och upplevt allt mässan haft att erbjuda under fredagen har nu istället hela dagen till ert förfogande i vår vackra huvudstad. Shopping, ett museibesök eller bara en promenad i Gamla stan kanske.

Dag 3: Hemresa

Efter frukost på hotellet återstår bara hemresa med bussen från Stockholm tillbaka till nord Sverige. Längs vägen stannar vi och äter lunch på Hakkegård.Det här är Nordiska Trädgårdar


 • Blomlabbet

  Sätt händerna i jorden på Nordiska Trädgårdar! Här har du möjlighet att skapa dina egna blomster- och växtarrangemang tillsammans med några av våra bästa florister, kreatörer och trädgårdsmästare.

  Varje år finns ett antal workshops att välja mellan. Blomlabbet 2018 innehöll workshops där du kunde skapa en köksträdgård i kruka, lära dig om det gröna husapoteket, göra vårens vackraste bordsdekoration, fläta växtstöd i pil, göra din egen jord och plantera ditt eget växtterrarium.

  Blomlabbet är en populär aktivitet och kan bli fullbokat innan mässan öppnar, så håll utkik efter biljettsläppet för att säkra din plats!

 • SM i fågelholk

  Tävlingen SM i fågelholk är öppen för alla grundskole- och gymnasieklasser. Varje år presenteras en guld, silver och bronsholk. Naturskyddsföreningen anordnar tävlingen i samarbete med Stockholmsmässan. Samtliga bidrag som gått hela vägen till final finns uppsatta på mässan för besökarna att se.


 • Öppna föredrag

  Varje år erbjuds omkring 200 öppna föredrag på tre olika scener under mässdagarna. Mässans scener heter Botanisera, Ätbart och Pelargon. Föredragsprogrammet arrangeras av FOR, FritidsOdlingens Riksorganisation.

  Scen Botanisera är Fritidsodlarnas egen scen, där de flesta föreläsarna är knutna till en förening och har sin specialkunskap i fokus. På scen Ätbart handlar det om ätbara grödor och på scen Pelargon blir det prisutdelningar och inspiration till allt annat som hör trädgården till.


 • Utställare med allt inom trädgård

  Nordiska Trädgårdar erbjuder ett brett sortiment med produkter, växter och tjänster till din trädgård, under ett och samma tak. Utställarna på Nordiska Trädgårdar säljer växter, blommor, redskap, trädgårdsmaskiner, växthus och mycket mer.

  Här finns allt för din trädgård. Välkommen att shoppa loss inför våren och sommarens trädgårdsfest!

Källa https://www.nordiskatradgardar.se/for-besokare/upptack-pa-massan?sc_lang=sv-se

Vår avgång

22-24 mars 2024 - fullbokad


Tider beror på er på- och avstigningsort
06:00 Långviksmon
06:45 Gnistan 352:an
07:00 Resecentrum (hållplats K)


Trädgårdsmässan   går att   kombinera   med   en   teaterföreställning  på fredagen.  Se våra alternativ här.

I resan ingår:

 • Bussresa med bussvärdinna
 • Fika på Höga Kusten Hotell på vägen ner (kaffe+smörgås)
 • Lunch på Hakkegård på vägen ner
 • Två nätter på Scandic Park hotell med frukostbuffe
 • Lunch på Hakkegård på vägen hem
 • Vi bjuder på frukt på hemresan
Pris:  ?kr/person (del i dubbelrum)
+700sek för enkelrum för två nätter

Exklusive inträdesbiljett till mässan, biljetter köps på bussen