Nord Sverige

En resa upp till Nord Sverige, genom vacker natur

Dag 1
Vi åker kl 07.00 ifrån Långviksmon, första stoppet blir i Lycksele med kaffe och macka. När vi kommer till Arvidsjaur smakar det gott med lunch (har vi tid gör vi ett snabbt besök i Lappstaden) . Efter lunchuppehållet fortsätter vi upp till Jokkmokk där vi stannar till vid Ajtte för en bensträckare innan vi kör sista sträckan till Gällivare och Grand Hotell Lappland, checkar in och äter middag på hotellet. I hotell priset ingår: Frukost, gym, bastu & relax, kaffe/te, wifi.

Dag 2
Frukost buffé innan vi beger oss till Aitik gruvan och guidning i 3 timmar. Vi börjar med att bli visade en säkerhets video, och får ta på oss säkerhetskläder (skor och hatt). Beroende på väder åker vi upp till utsiktspunkten med utsikt över gruvan, stannar och tittar på lastmaskiner, truck verkstaden, och förhoppningsvis får vi se Komastu L2350 i sin naturliga miljö, med skopan som väger dryga 24ton.

Äter lunch innan vi beger oss sista biten norrut till Kiruna där vi checkar in på Kiruna Scandic och raggar om till något varmt så vi kan följa med på en tur på hundspann.
Egen middag.

Dag 3
Idag har ni fri tid att utforska Kiruna fram till eftermiddagen. 
På eftermiddagen åker vi till ishotellet för att få tid att titta runt inne i detta spännande hotell, innan vi avnjuter en 3rätters middag tillsammans på Ice Hotel Restaurangen.
Tillbaka till Kiruna Scandic för natten.

Dag 4
Idag checkar vi ut och beger oss söderut till Överkalix. 
Vi äter lunch längst vägen innan vi checkar in på Grand Arctic Resort, och får tillgång till relaxen med bastu och inomhusjacuzzi. Mot ett tillägg går det hyra till utomhusjacuzzi och en vedeldad bastu (detta bokas genom hotellet).
Här njuter vi sista dagen, reflekterar över våra nya intryck och vyer, innan vi på söndagen packar ihop igen och åker söderut och hem.

Dag 5
Idag åker vi söderut och hem. Längst vägen stannar vi i Luleå och fikar kaffe & macka, lunch i Skellefteå och en bensträckare längst vägen innan vi når Västernorrland.


*Programmet är preliminärt, kan bli små ändringar!

Våra avgångar

15-19e Mars 2023

Tider beror på er på- och avstigningsort
Örnsköldsvik Resec. 06.00
Björna 06.45
Långviksmon 07.00


I resan ingår:

 • Bussresa med bussvärdinna
 • 4 hotellnätter:
  1 natt Grand Hotell Lappland (Gällivare)
  2 nätter Scandic Kiruna
 • 1 natt Grand Arctic Resort Överkalix
 • Dag 1: fika, lunch, middag
 • Dag 2: frukost, lunch. 1st guidning: Aitik gruvan, 1st Hundspann.
 • Dag 3: frukost, middag. Entré Ishotellet. (egen lunch)
 • Dag 4: frukost, lunch, middag
 • Dag 5: frukost, fika, lunch

Pris 9990kr / person (del i dubbelrum)
Enkelrums tillägg: 2400kr