Lofoten

Drömmer du om att resa igen? Korsa landsgränser? Upptäcka vårt norra land och även våra grannar till väst? I maj 2023 har vi nu planerat in en spännande resa norrut, över Kiruna, Ishotellet, Riksgränsen och över till Lofoten. Är du intresserad? Läs vidare..


Dag 1  (71mil)
Vi åker tidigt onsdag morgon, då vi ska ta oss norrut till Kiruna.

Första stoppet blir i Lycksele med kaffe och macka. När vi kommer till Arvidsjaur äter vi en gemensam lunch och har vi tid gör vi ett snabbt besök i Lappstaden. Efter lunchuppehållet fortsätter vi upp till Jokkmokk möjlighet att ta en kopp kaffe för den som är sugen.
Natten spenderas på hotellet i Kiruna med gemensam middag.

Dag 2  (40mil)
Idag är vårt slutmål Svolvaer på Lofoten.

Tidig frukost buffé innan vi först beger oss till Jukkasjärvi där vi får titta runt inne på IceHotel 365. Icehotel 365 stod färdig 2016 (först i världen med att kunna erbjuda isupplevelser året om) och är en speciellt designad året runt-öppen anläggning på 2100 kvadratmeter med 18 konst– och deluxesviter och en isbar.

Väl färdiga svänger vi bussen västerut och tar oss upp till Riksgränsen och äter lunch, innan vi fortsätter över den norska gränsen. Till Svolvaer är det drygt 4timmar till vårt hotell, där vi checkar in och bor 2 nätter.
Gemensam 2rätters middag på hotellet.

Dag 3 
Upplev Lofoten.
 Idag får ni egen tid fram till guidningen som börjar 12:00-17:00. Ingen lunch inplanerad denna dag, så se helst till att få något i magen innan vi ska iväg på vår guidade utflykt.
Vi möter upp en guide för en halv dags guidning runt Lofoten. Vi besöker bland annat Kabelvåg och Skrei museumet, Henningvaer och Hov. (Detta ingår i priset, men man får självklart avstå och göra något på egen hand om man hellre vill det).
 Tillbaka på hotellet äter vi en gemensam 2rätters middag på.

Dag 4  (40mil)
Idag är vårt slutmål Rognan.

Vi checkar ut och beger oss med färja över havet från Lödingen till Bognes. Väl på andra sidan havet sätter vi oss ner och äter en lunch innan vi kör dagens sista sträcka till Rognan. Beroende på väder viker vi av och tar oss runt till Saltströmmen (strax söder om Bodö) som är världens starkaste tidvattenström och flyter mellan öarna Knaplundøya och Straumøya. I Rognan checkar vi in och bor sista natten.
Gemensam middag på hotellet.

Dag 5  (58mil) 
Idag ska vi hem.

Vi äter tidig frukost på hotellet innan vi checkar ut och beger oss över gränsen och hem mot Sverige. Vi stannar för fika och lunch längst vägen innan vi är åter i våra kära hemorter på söndag eftermiddag.

24-28 maj 2023

Tider beror på er på- och avstigningsort
06:00 Örnsköldsvik Resec. Hållplats K
06:45 Björna
07:00 Långviksmon

I resan ingår:

 • Bussresa med bussvärdinna
 •  4 hotell nätter (1 Scandic Ferrum Kiruna, 2 Hotell Thon Lofoten, 1 Rognan Hotell)
 • Dag 1: fika, lunch, middag
 • Dag 2: frukost, bussfika, lunch. Entré Ice Hotell 365, 2rätters middag
 • Dag 3: frukost, halvdags guidning, 2rätters middag (ingen lunch inkluderat denna dag)
 • Dag 4: frukost, lunch, middag
 • Dag 5: frukost, fika, lunch

  Pris: 9990kr/person (del i dubbelrum)  (+1800kr för enkelrum)
  (Pris baserat på 2022 avgifter, reservera att eventuella  förändringar kan ske).

  KOM IHÅG Covid-PASS och legitimation (körkort/pass)!