Följ med på en weekend i vår vackra huvudstad.


Är du sugen på en liten minisemester? Kanske känner du för ett besök i vår vackra huvudstad. Du vill kanske besöka dina släktingar, eller gå på en mysig föreställning eller bara komma iväg bo på hotell och slappna av en stund. 

För den som vill njuta av Stockholms stora utbud av nöjen finns  möjligheten att boka buss och hotell med oss och själv välja underhållningen. Slipp stressen av försenade tåg och att styra runt på resväskan i tunnelbanne systemet. Med oss blir du skjutsad hela vägen till hotellentrén och får njuta av både fika och mat på vägen ner och hem.


Förslag på aktiviteter.


Kanske är du sugen på en Spökvandring i Gamla Stan och upplev det bästa och läskigaste med Stockholm.

Det läskigaste men samtidigt det roligaste sättet att uppleva Stockholm är att följa med på spökvandring i Gamla stan!

Lyssna på berättelser som berättats om Stockholm under alla dessa århundraden som Stockholm funnits. Beskrivelser över vilka vedermödor och glädjeämnen som man haft i staden, olika pestperioder, förbannelser, rykten, gömda skatter och berättelser om Stockholmare och dess gärningar. Spökvandringen består av så mycket mer än bara spökhistorier. Det finns många förbryllande berättelser, både sanna och osanna...

Det allra värsta är att verkligheten oftast är betydligt mer skrämmande än själva dikten.

Lyssna på spännande historier om personer, platser och byggnader, vandringen tar ca 1 timme. Lukta, smaka och lyssna på historien. Spökvandringen passar både vuxna och barn.

 

Eller känner du bara för att slå dig ner och följa med strömmen finns det möjlighet att följa med Musikbåten Blidösund på en härlig kvällskryssning!

Färden går oftast ut mot Vaxholm på hemliga vägar eller också kanske vi tar en sväng ner i Skurusundet. Det händer även att Blidösund rundar Södermalm och går in i Mälaren för att passera Drottningholms Slott och vända åter genom Hammarbyslussen till Skeppsbron där kryssningen alltid avslutas klockan 22.15. Artisterna uppträder i Blidösunds aktersalong i två set, så oavsett om du äter på första eller andra dukningen finns alltid möjlighet att se artisterna.

Beroende på vilken biljettyp du väljer finns det olika möjlighet till att äta något under båtturen.

Louisiana Avenue skapar tillsammans med sin publik en oförglömlig upplevelse av glädje, musik och dans, precis på samma sätt som New Orleans har inspirerat sina besökare och som Louis Armstrong, Fats Domino och Professor Longhair hittade inspiration till den musiken som för alltid skulle förändra och inspirera människor runt om i världen. Louisiana Avenue säger sig vara här för att ge er den bästa kvällen i era liv!


Kanske vill du lära dig mer om vår huvudstad?

Följ då med på en Stadsvandring i Gamla Stan.

Guiden möter upp i historiska kläder och berättar på ett underhållande och spännande sätt om Stockholm. Det bästa om det mesta! Vem var Stockholms minst omtyckta person och vem var bara minst? Vad har uttrycket att -?Sitta på kåken-? med Stortorget att göra? Varför ska man se upp på Skeppar Olofs gränd?. Vandringen tar ca 1 timme.


För den som inte känner för att promenera finns ett annat kul och prisvärt sightseeingalternativ Oceanbus.

Bli inte förvånad när sightseeingbussen plötsligt glider ner i vattnet; Ocean Bus är en vattenbuss som kör både på land och i vatten. Turen börjar och slutar utanför Kungliga Operan och går bland annat via Slottet, Dramaten, Stureplan och Skansen. Trots två flugor i en smäll är Ocean Bus ett av de billigare sightseeingalternativen.


Stockholm har även en mängd olika museer, som till exempel;

Nordiska museet - Från knappnålar till praktvagnar

Naturhistoriska riksmuseet - Natur, miljö, jorden och människan

Etnografiska museet- Konst, kultur och mat från alla världens hörn

Vasamuseet- Regalskeppet som lockar folkmassor

Sjöhistoriska museet -Detaljrika modellfartyg och människans historia till havs
För mer information kontakta oss.

Följ med på en weekend


6-8 mars

27-28 mars 

17-18 april

 

Kontakta oss för mer information


I resan ingår:

  • Bussresa med bussvärdinna
  • Fika på Höga Kusten Hotell på vägen ner (kaffe+smörgås)
  • Lunch på Hakkegård på vägen ner
  • Två nätter på Scandic Park hotell med frukostbuffe
  • Lunch på Hakkegård på vägen hem
  • Vi bjuder på frukt på hemresan
Pris fr 2750 kr (+650 för enkelrum för två nätter)

För mer information kontakta oss