Höga Kusten ett bygdespel av Tomas Ledin

Vi startar bussturen i Långviksmon för att sedan åka vidare till Gideå, Svedje, Björna och vidare till Örnsköldsvik.
Efter det tar bussen oss ner till Lövvik där ni får njuta av Tomas Ledin tillsammans med andra härliga artister.

Om showen

Den 11 juli 2024 är det världspremiär i Lövvik. Inte långt ifrån där Ångermanälven mynnar i en av Sveriges mest natursköna delar. Ett bygdespel fyllt till brädden av kärlek, drömmar och sånger av Tomas Ledin. Ett musikaliskt glädjepiller om människor som förenas över gränser för att hitta varandra och sig själva.

Bygdespelet utspelar sig i början av förra seklet. När männen och kvinnorna på sågverken i norr byggde ditt och mitt Sverige. Det var en tid fylld av förstulna kyssar bakom visthusbodarna, förhoppningar på dansbanor men också en tid av slit och uppoffringar. Skogbaroner på ena sidan, tjänstehjon, flottare och sågare på andra.

”Höga kusten är en vacker saga säger Tomas Ledin. Men den föddes ur verkligheten. Min farfar blev bortauktionerad som liten pojk och växte sedan upp till att bli sågare i trakten runt Lövvik för att möta kärleken och gå mot militärens gevärsmynningar i Ådalen 1931.”

Bygdespelet är en hoppfull föreställning för en tid som behöver den alltför väl. Kraften i kärlek och förening. På scen möter du kända ansikten som Morgan Alling och Sussie Eriksson förenade med lokala sångare och skådespelare. Allt för att ge föreställningen äkthet och nerv. Regissör är Markus Virta, känd för musikalsuccén ”Så som i himlen” på Oscarsteatern i Stockholm. Manus är skrivet av Pär Nymark och musiken samt sångtexterna står Tomas Ledin för.

Föreställningslängd: 2,5 timmar inkl paus

Inne på området finns de möjlighet att köpa lättare mat som till exempel hamburgare.

Efter konserten tar bussen er tillbaka hem.

Vår avgång:

20 juli 2024 - 2 platser kvar


Tider beror på er på- och avstigningsort:   

15:50 Långviksmon
16:00   Björna        
16:10   Svedje                    
16:25   Gideå                        
16:55   Örnsköldsvik resecentrum

17:05 Överhörnäs

I resan ingår:

  • Biljett 
  • Bussresa
PRIS: 870Kr/person