Savalen

Ett fjällhotell som ligger vacker belägget vid sjön Savalen i Österdalen, en plats fullpackad med tradition, trivsel och charm.

I 45 år har familjen Hektoen utvecklat den gamla Savalen Turisthytta/stuga till ett modernt och attraktivt fjällhotell i ett naturskönt och idylliskt område.

700 meter över havet, 19 mil från Trondheim, 22 mil ifrån Hamar, 33 mil ifrån Oslo och 28 mil ifrån Molde ligger Savalen centralt placerat i hjärtat av Norges storslagna natur.

Under de senaste åren har hotellanläggningen genomgått en stor utbyggnad och är mer än 7000 m2 till ytan idag. Till ert förfogande finns allt som ett modernt fjällhotell kan erbjuda.

Reseschemat för 2018 är ännu inte spikat med nedan är 2017s upplägg.

Dag 1

Vi åker kl 07.00 ifrån Ö-vik, när vi har åkt ett par timmar stannar vi till för en kafferast. När vi kommer till Ånge smakar det säkert gott med lunch. Efter lunchuppehållet fortsätter vi ner till Funäsdalen där vi stannar till på Fjällmuseet för ett bildspel och en kopp kaffe med bulle innan vi åker vidare mot norska gränsen. Röros och ner till Tynset och till sist hotell Savalen, där vi ska bo i 4 nätter. Efter att vi checkat in, äter vi en god middag och på kvällen blir det information och dans.

Dag 2-4

Morgonkaffe finns från kl 06.00, frukost mellan 08.00-09.30

Lunch 13.00- 14.00

Eftermiddagskaffe 15.30

Middag ca 19.00 och kvällskaffe

Hotellet står för programmet de här dagarna och kvällarna. 2018s program är ännu ej spikade. Men för att ge exempel på tidigare års utflykter så finns bl.a en tur till närmsta stad Tynset, eller kanske ett besök till Röros och Olavsgruva. Fantastisk båttur på Savalensjön och en lokalguide som berättar om det vi ser. Besök hos ”Julenissen” uppe på Savalen, ett stort hus inspirerad av julen där det bjuds på underhållning en eftermiddag, m.m m.m. 

Lyseafton, Österdalsafton erbjuds. Dans och underhållning på hotellet blir det varje kväll.

Dag 5

Efter frukost lastar vi bussen och börjar vår hemresa till Sverige igen efter några trevliga dagar i Norge. Vi åker till Vemdalen och den fina butiken ”Vemdalia” där vi stannar till för shopping och kaffe. Lunch på lämpligt ställe efter vägen.

Våra avgångar

Inga planerade avgångar

Tider beror på er på- och avstigningsort


I resan ingår:

  • Bussresa med bussvärdinna
  • Utflykter
  • 4 hotellnätter med helpension
  • Mat och fika på dit- och hemresa

Pris från 5990 kr (del i dubbelrum)