HIGH COAST WHISKY
PÅ VÄG MOT VÄRLDSKLASS

Många destillerier tillverkar fantastisk whisky, men några få lyckas bättre  än andra. Som alltid finns det inga rätt eller fel när det gäller smak, men kvalitet,  noggrannhet och förutsättningar skiljer destillerier från varandra. Det finns  mycket som gör High Coast Whisky unikt.

Längs Ångermanälven, som mynnar i Bottenhavet mellan Örnsköldsvik och Härnösand, ligger Ådalen. Landskapet är bedövande vackert med skogsklädda fjällsiluetter i skarp  kontrast till älvens mörkblå vatten. Omgivningen är trolsk,
luften ren och vattnet friskt. Förutsättningarna är som klippt  och skurna för en whiskytillverkning värd namnet och det
vet Box Whisky.  Vid en sandudde på Ångermanälvens östra strand ligger nystartade Box Destilleri AB som bränner whisky med
ambition att tilltala kännare över hela världen.  


High Coast Whisky Festival 2020

Följ med Lindströms buss den 26:e juni 2020 för den andra festivalen under det nya namnet High Coast Whiskyfestival.

Här utlovas en riktig kanonfestival som startar på fredag den 26 juni då grindarna öppnar 15.00. Restauranger, barer och utställare är också i full gång.

ARTIST MEDDELAS INOM KORT!


WHISKY PROVNINGAR:


Hasse Nilsson

Fredag klockan 18:45
Finns det något mer magisk än älvornas dans i den norrländska sommarkvällen. Det ska i så fall vara mystiken i en riktigt bra rökig whisky. Hasse Nilsson har valt ut några favoriter från när och fjärran. Vänta dig rökbomber från både Skottland och Höga Kusten. Hasse Nilsson, 350 kr/person, 45 platser, ca 70 min. 


Från Japan to High Coast

Fredag klockan 17.30
 Sara Larsson kom från den japanska whiskyn till oss på High Coast. Nu kan ni följa med på en provning med japanska whiskies som betytt mycket för henne, fram till några väl utvalda sorter från High Coast. Pris 300 kr per pers.


Hunter Laing & Co

Fredag klockan 18:15
Unik provning med Andrew Laing. Andrew kommer att berätta historien om familjeföretaget och hur man byggt sitt jättefina destilleri Ardnahoe på ön Islay. Genom åren har man skapat legendariska buteljeringar i serien Old Malt Cask och på senare år kompletterat med bland annat The First Edition. Nu siktar man på att göra sitt destilleri Ardnahoe till något speciellt. Vi kommer prova några riktigt trevliga sorter ur deras breda sortiment.


HISTORIA

Hur det började  Whiskyintresset tog Mats de Vahl till Skottland och på den resan föds idén  att starta egen tillverkning. Mats de Vahl köpte det gamla ångkraftverket Box Kraftverk 1991 och räddade det därmed från rivning. Men från köpet av den  sekelgamla tegelbyggnaden med spröjsade fönster fram till dagens  puttrande panna har resan varit minst sagt lång och mödosam för de sex grundarna som fått arbeta hårt för att realisera sina drömmar. Det är inte,  som man skulle kunna tro, helt självklart att bränna sprit i svenska skogen även om läget är osedvanligt vackert eller när man vet sig ha ett gott  självförtroende i att, -allt går bara man vill-principen. Många är turerna innan  en verksamhet som denna kan sätta igång för gällande regelverk ska vara  uppfyllt in i minsta detalj. Det har
därtill krävts mycket mer än så och kanske är den vinnande  ingrediensen de en eller två grader av s k personlig finkel,  vardagligt så kallat jävlaranamma, som avgör om ett vågat tillika  så seriöst projekt som Box Destilleri AB blir av.  

Vår avgång 

26 juni 2020


Tider beror på er på- och avstigningsort

I resan ingår:

  • Bussresa
Pris 200kr/pers

Entrebiljett köper ni själva på Tickster

Fredag 395 kr/person (inkl konsert, artist meddelas inom kort) Länk till biljettbokning