Nord Sverige

En resa upp till Nord Sverige, genom vacker natur

Dag 1
Vi åker kl 07.00 ifrån Långviksmon, första stoppet blir i Lycksele med kaffe och macka. När vi kommer till Arvidsjaur smakar det säkert gott med lunch (har vi tid gör vi ett snabbt besök i Lappstaden) . Efter lunchuppehållet fortsätter vi upp till Jokkmokk där vi stannar till för ett kaffestopp innan vi kör sista sträckan till Gällivare och Grand Hotell Lappland, checkar in och äter middag på hotellet. I hotell priset ingår: Frukost, gym, bastu & relax, kaffe/te, wifi.

Dag 2
Frukost buffé innan vi beger oss till Aitik gruvan och guidning i 3 timmar. Vi börjar med att bli visade en säkerhets video, och får ta på oss säkerhetskläder (skor och hatt). Beroende på väder åker vi upp till utsiktspunkten med utsikt över gruvan, stannar och tittar på lastmaskiner, truck verkstaden, och förhoppningsvis får vi se Komastu L2350 i sin naturliga miljö, med skopan som väger dryga 24ton.

Äter lunch innan vi beger oss till Ice Hotel i Jukkasjärvi där vi checkar in och bor en natt på deras varmbonade hotellrum som ligger precis bredvid Ice Hotel 365, (vi bor dock inte på is hotellet, men vi får en guidning runt där inne). Här finns även bastu med utsikt över älven för den som är intresserad och middags möjligheter både på restaurang eller på utegrillen.

Dag 3
Frukost på is hotellet restaurangen. Vi besöker Esrange Besökscenter. Själva basen är inte öppen för allmänheten, men det finns ett litet obemannat besökscentrum som presenterar verksamheten vid Esrange och svenskt rymdarbete.
Vi fortsätter till Björkliden där vi äter lunch på restaurang Lapporten, med härlig utsikt över Torneträsk och god mat.
Där möter vi upp en guide somvisar oss Silverfallet och gör en kort vandring där, och sedan följer även med oss upp med Linbana till Aurora Sky Station. Linbanan tar cirka 20 min och tar oss 900 m ö.h. Under vinter halvåret är detta ett av de mest kända platser i världen för att uppleva norrsken.
Därefter åker vi tillbaka till Kiruna och ni får själva bestämma vad ni vill göra och äta.

Dag 4
Idag checkar vi ut och begär oss söderut och hem. Vi stannar och äter lunch i Överkalix, fikar i Byske och sista stoppet blir 60 minuter på Avion/Ikea innan vi kör sista sträckan hem till Örnsköldsvik.*Programmet är preliminärt, kan bli små ändringar!

Våra avgångar

September 2021

Tider beror på er på- och avstigningsort
Örnsköldsvik Resec. 06.00
Björna 06.45
Långviksmon 07.00


I resan ingår:

 • Bussresa med bussvärdinna
 • 3 hotellnätter:
  1 natt Grand Hotell Lappland (Gällivare)
  1 natt Ice Hotel varmbonade hotellrum (inte på själva ishotellet)
  1 natt Scandic Ferrum (Kiruna)
 • Dag 1: fika, lunch, fika, middag
 • Dag 2: frukost, lunch.  2st guidning: Aitik gruvan, Is Hotellet
 • Dag 3: frukost, lunch. Guidning av Silverfallet och uppe på Aurora Sky Station
 • Dag 4: frukost, lunch, fika

Pris 5650kr/person (del i dubbelrum)
Enkelrums tillägg: 790 kr