Jesus Christ Superstar - Dalhalla

Följ med Lindströms buss och upplev Dalhalla.

En konserter i det gamla kalkbrottet utanför Rättvik har kommit att bli en svensk sommartradition bland många människor.

2022 laddar vi för ännu en resa till Dalhalla för att lyssna på Tomas Ledin.

Jesus Christ Superstar är utan att överdriva en av världens största musikalsuccéer genom tiderna. Sedan Broadwaypremiären 1971 har den älskade rockoperan av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice satts upp i en mängd olika utföranden på såväl scen som vita duken och setts av miljontals människor världen över.

Den första svenska uppsättningen spelades 1972 på Scandinavium i Göteborg med bland annat Peter Winsnes (The Spotnicks) i titelrollen och Agnetha Fältskog som Maria Magdalena. Sommaren 2021 är det äntligen dags igen när Dalhalla står värd för en stjärnspäckad konsertversion av Jesus Christ Superstar!
I huvudrollerna ser vi bland annat Laila Adéle, Linus Wahlgren, Patrik Martinsson, Peter Stormare och Fred Johanson.


Efter en underhållande konsert (dag 1) tar vi (dag 2) en guidad tur i området med en lokal guide som visar oss både de kända och undangömda sevärdheterna i området. I år går turen i Nils Holgerssons fotspår. Vi kommer bland annat besöka Falun, Tällberg, Älvsmötet i Gagnef och Falu Koppargruva.

Dag 1
Med start i Örnsköldsvik (Långviksmon) kör vi mot Rättvik.
Efter vägen stannar vi för fika och lunch.
Vi checkar in på Best Western Hotell Lerdalshöjden i Rättvik och äter en gemensam 3-rätter Dalhallamiddag på hotellet innan vi åker ut till Dalhalla och vår konsert Jesus Christ Superstar. Konserten börjar kl 21.00. Det finns möjlighet att hitta egen kvällsvickning inne på området i Dalhalla.
Efter föreställningen kör vi tillbaka er till hotellet.

Som hotellgäst har du fri tillgång till gym, gruppträningsaktiviteter,  bastu och bubbelpool.

Dag 2
Efter frukost på hotellet åker vi för att möta upp vår guide.
Vi får en guidad rundtur i området med en lokal guide där vi stannar och äter en gemensam lunch.
På eftermiddagen åker vi tillbaka till hotellet, och på kvällskvisten ingår en  trerättersmiddag på hotellet.

Dag 3
Efter frukost återvänder vi mot Örnsköldsvik.
Vi stannar för lunch och fikar efter vägen.

För mer information klicka dig vidare till Dalhalla`s hemsida
Dalhalla HISTORIA

För 360 miljoner år sedan föll en meteor från rymden. Den föll över Dalarna och resultatet blev Siljansringen och den omkringliggande Siljansbygden. Hela traktens berggrund påverkades och bildade en spännande sammansättning i färgrika vertikala ränder som är olika jord­ och berglager, varav kalk har blivit lätt att komma åt. Dalhalla, eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett f d kalkbrott, mitt i skogen utanför Rättvik, där brytningen upphörde 1990. Under ett femtiotal år sprängde och grävde man fram det som nu blivit förutsättningen för Dalhalla, en akustiskt utformad arena med mått som bildar ett slags idealiskt gyllene snitt, fast i tre dimensioner. Ett lyckokast, som gör att Dalhalla kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien.


Våra avgångar


28-30 juli 2022


I resan ingår:

  • Bussresa med bussvärdinna
  • Fika och lunch längst vägen ner till Rättvik
  • Två hotellnätter på Lerdalshöjden med frukostbuffé
  • Två trerättersmiddagar på hotellet
  • Biljett till Dalhalla
  • Guidad rundtur och lunch dag 2
  • Lunch på vägen hem dag 3

Pris från 3850 kr/pers del i dubbelrum
+ 650 enkelrum