Dalhalla med  Malena Ernman

Följ med Lindströms buss och upplev Dalhalla.

En konserter i det gamla kalkbrottet utanför Rättvik har kommit att bli en svensk sommartradition bland många människor.

2019 laddar vi för ännu en resa till Dalhalla för att lyssna på Malena Ernman.

Malena Ernmans sommarkonserter utanför Rättvik har med sina 10 år i rad blivit en mycket uppskattad tradition hos såväl publik, press och artistkollegor. I olika konstellationer har Malena på Dalhalla setts av över 88 000 personer sedan 2009. Konceptet hyllades förra året som “en underbar form” i Aftonbladet (4+) och precis som föregående år är formen sig lik och med nya gästartister.

– Jag har sagt det förut, men Dalhalla är årets höjdpunkt för mig. Och i år har jag ju med mig tre alldeles otroliga musiker från både jazz- och musikalvärlden. Men vi har gemensamt att vi älskar bra musik, och det ska bli hur roligt som helst att få röra sig fritt mellan allt från barockopera och folkmusik till pop, musikal, you name it. Dalhalla är en magisk och fantastisk plats och varje år är jag så tacksam över att vi får komma tillbaka, hälsar Malena Ernman.

Lisa Nilsson kräver ingen vidare presentation. Hon är en av Sveriges största musiker och har sedan tidigt 90-tal gått i spetsen för svensk soul- & jazzmusik. För knappt en månad avslutade Lisa Nilsson en rikstäckande jubileumsturné för skivan ”Himlen runt hörnet” som sågs av över 30 000 personer, och den 14 februari är det premiär för hennes egna föreställning ”Kvinnan som är jag” på Rival i Stockholm. Nu står det dessutom klart att hon gästar Malena Ernman under två kvällar i juli!

Philip Jalmelid och Kristin Lidström är två av Malenas artistkollegor från den enormt hyllade musikaluppsättningen av ”Så som i himmelen” på Oscarsteatern. Föreställningen plockade högsta poäng i Aftonbladet och kallades ”stark och suverän” av Dagens Nyheter. Philip Jalmelid prisades igår, den 5 december, för ”årets prestation” av Sällskapet Stallbröderna. Kristin Lidström är med sin blyga ålder om 26 år redan mer rutinerad än de flesta och har utöver sin medverkan i Så som i himmelen bl.a. spelat i ”Kristina från Duvemåla” och ”Les Misérables”.

I vanlig ordning backas gästartisterna upp av Svenska Stråkensemblen tillsammans med några av Sveriges främsta musiker som bl a Mats Bergström och Janne Bengtsson


Efter en underhållande konsert tar vi dagen efter en guidad tur i området med en lokal guide som visar oss de både de kända och undangömda sevärdheterna i området. I år går turen i Nils Holgerssons fotspår. Vi kommer bland annat besöka Falun, Tällberg, Älvsmötet i Gagnef och Falu Koppargruva.

 

På måndagkväll finns även möjlighet att se John Fogerty uppträder på Dalhalla i Rättvik. Den amerikanska legenden, mest känd som frontmannen i Creedence Clearwater Revival firar sitt 50-årsjubileum genom att åka på en världsomfattande turné. John Fogerty har genom sin karriär också slagit igenom som soloartist med sitt unika sound från både blues, country och pop. Biljetten ingår inte i priset, kontakta oss för mer information.

 Dag 1
Med start i Örnsköldsvik (Långviksmon) kör vi mot Rättvik.
Efter vägen stannar vi för fika och lunch
Vi checkar in på Best Western Hotell Lerdalshöjden i Rättvik och äter en gemensam 3-rätter Dalhallamiddag på hotellet innan vi åker ut till Dahalla vår konsert med Malene Ernman. Konserten börjar kl 20.00. Det finns möjlighet att hitta egen kvällsvickning inne på området i Dalhalla.
Efter föreställningen kör vi tillbaka er till hotellet.

Som hotellgäst har du fri tillgång till gym, gruppträningsaktiviteter,  bastu och bubbelpool.

Dag 2
Efter frukost på hotellet åker vi för att möta upp vår guide.
Vi får en guidad rundtur i området med en lokal guide där vi stannar och äter en gemensam lunch.
På eftermiddagen åker vi tillbaka till hotellet. På kvällen ingår en  trerättersmiddag på hotellet.

Dag 3
Efter frukost återvänder vi mot Örnsköldsvik.
Vi stannar för lunch och fikar efter vägen.


För mer information klicka dig vidare till Dalhalla`s hemsidaDalhalla HISTORIA

För 360 miljoner år sedan föll en meteor från rymden. Den föll över Dalarna och resultatet blev Siljansringen och den omkringliggande Siljansbygden. Hela traktens berggrund påverkades och bildade en spännande sammansättning i färgrika vertikala ränder som är olika jord­ och berglager, varav kalk har blivit lätt att komma åt. Dalhalla, eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett f d kalkbrott, mitt i skogen utanför Rättvik, där brytningen upphörde 1990. Under ett femtiotal år sprängde och grävde man fram det som nu blivit förutsättningen för Dalhalla, en akustiskt utformad arena med mått som bildar ett slags idealiskt gyllene snitt, fast i tre dimensioner. Ett lyckokast, som gör att Dalhalla kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien.


Våra avgångar


7-9 juli


I resan ingår:

  • Bussresa med bussvärdinna
  • Fika och lunch längs vägen ner
  • Två hotellnätter på Lerdalshöjden med frukostbuffe
  • Två trerättersmiddagar på hotellet
  • Biljett till Dalhalla
  • Guidad rundtur och lunch dag 2
  • Lunch på vägen hem dag 3

Pris från 4195 kr/pers del i dubbelrum
+ 650 enkelrum