BOX WHISKY
PÅ VÄG MOT VÄRLDSKLASS

Många destillerier tillverkar fantastisk whisky, men några få lyckas bättre  än andra. Som alltid finns det inga rätt eller fel när det gäller smak, men kvalitet,  noggrannhet och förutsättningar skiljer destillerier från varandra. Det finns  mycket som gör Box Destilleri unikt.

Längs Ångermanälven, som mynnar i Bottenhavet mellan  Örnsköldsvik och Härnösand, ligger Ådalen. Landskapet är

bedövande vackert med skogsklädda fjällsiluetter i skarp  kontrast till älvens mörkblå vatten. Omgivningen är trolsk,
luften ren och vattnet friskt. Förutsättningarna är som klippt  och skurna för en whiskytillverkning värd namnet och det
vet Box Whisky.  Vid en sandudde på Ångermanälvens östra strand ligger  nystartade Box Destilleri AB som bränner whisky med
ambition att tilltala kännare över hela världen.  

Box Whisky Festival 2019

Följ med Lindströms buss den 28:e juni 2019 för den första festivalen under det nya namnet High Coast Whiskyfestival.

Här utlovas en riktig kanonfestival som startar på fredag den 28 juni då grindarna öppnar 17.00. Senare på fredagskvällen drar Moneybrother igång på med fullt tryck på scenen. Restauranger, barer och utställare är också i full gång.


WhiskyprovningarHasse Nilsson

Älvrök i sommarkvällen, kl 18:00 (Fredag )
Finns det något mer magisk än älvornas dans i den norrländska sommarkvällen. Det ska i så fall vara mystiken i en riktigt bra rökig whisky. Hasse har valt ut några favoriter från när och fjärran. Vänta dig rökbomber från både Skottland och Höga Kusten. Hasse Nilsson, 300kr/person, 45 platser, ca 70 min. Fredag.


Pramod Kashyap

Amrut-provning fredag kl 18

Det indiska undret slår världen med häpnad. Amrut Single Malt Whisky har verkligen blivit väl mottagen runt om i världen och man vinner priser för sin whisky på löpande band. Nu kommer Pramod från Bangalore och presenterar vad Amrut är och deras whisky. Det kommer även att provas en del rariteter under denna exklusiva provning.
Språk engelska. 350 kr/pers, 45 platser, ca 70 min. FredagHur det började  Whiskyintresset tog Mats de Vahl till Skottland och på den resan föds idén  att starta egen tillverkning. Mats de Vahl köpte det gamla ångkraftverket Box  Kraftverk 1991 och räddade det därmed från rivning. Men från köpet av den  sekelgamla tegelbyggnaden med spröjsade fönster fram till dagens  puttrande panna har resan varit minst sagt lång och mödosam för de sex grundarna som fått arbeta hårt för att realisera sina drömmar. Det är inte,  som man skulle kunna tro, helt självklart att bränna sprit i svenska skogen  även om läget är osedvanligt vackert eller när man vet sig ha ett gott  självförtroende i att, -allt går bara man vill-principen. Många är turerna innan  en verksamhet som denna kan sätta igång för gällande regelverk ska vara  uppfyllt in i minsta detalj. Det har
därtill krävts mycket mer än så och kanske är den vinnande  ingrediensen de en eller två grader av s k personlig finkel,  vardagligt så kallat jävlaranamma, som avgör om ett vågat tillika  så seriöst projekt som Box Destilleri AB blir av.  

Vår avgång 

28 juni


Tider beror på er på- och avstigningsort

I resan ingår:

  • Bussresa
Pris 200kr/pers

Entrebiljett köper ni själva på Tickster

Fredag 395 kr/person (inkl konsert med Moneybrother) Länk till biljettbokning